Ce așteptări are Filat de la vizita lui Merkel

News


Prim-ministrul Vlad Filat pune mari speranțe în vizita lui Angela Merkel la Chișinău. Acesta speră că oficialul de la Berlin va transmite un mesaj politic puternic de susținere a Republicii Moldova, atât pe dimensiunea de reintegrare a țării, cât și pe cea de integrare europeană. Totodată, premierul se arată încrezător că mesajul cancelarului va servi drept un argument în plus pentru oamenii de afaceri germani, pe care îi va convinge să investească la noi în țară.


„Vizita doamnei cancelar federal Angela Merkel este un eveniment extrem de important pentru Republica Moldova și trebuie să-i dăm aprecierea cuvenită(...).

Aștept ca în cadrul vizitei, dincolo de discuțiile pe care urmează să le avem, dânsa să transmită un mesaj forte clar pentru întreaga societate, care dincolo de așteptările pe care le avem noi vis-a-vis de apropierea de Uniunea Europeană, este probabil un mesaj necesar pentru ca să înțelegem că trebuie să fim consolidați”, a declarat Vlad Filat într-un interviu pentru radio Europa Libera.

„Este evident că vom discuta în cadrul vizitei și procesul de reglementare a conflictului transnistrean, dar să nu uităm că anume implicarea directă a cancelarului Republicii Federale Germane a fost determinant în relansarea procesului de negocieri în formatul 5+2. Și nu doar relansarea negocierilor, dar și pași concreți în acest sens. Implicarea doamnei cancelar, vreau să accentuez a fost și rămâne a fi determinant în procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, a adăugat șeful Guvernului.

Totodată, Filat a specificat că Merkel va veni la Chișinău însoțită de oameni de afaceri, cu conducătorii instituțiilor care au investit sau care doresc să investească. Și cu certitudine acest mesaj politic puternic, pe care urmează să-l transmită dumneaei în urma acestei vizite, cu siguranță va servi un argument în plus pentru potențialii investitori germani de a veni în Republica Moldova să investească”, a conchis acesta.

UNIMEDIA precizează că vizita cancelarului german în Republica Moldova este preconizată pe 22 august curent. La Chișinău, Angela Merkel va avea o întrevedere cu prim-ministrul Vlad Filat, cu președintele Nicolae Timofti și cu liderii partidelor politice parlamentare.

Totodată, Angela Merkel va ţine un discurs public în incinta Palatului Republicii şi va participa la un ceremonial de depunere de flori la Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Taguri: vizita, Are, Filat, așteptări, ce, la, de, lui, Merkel

News
Related Content

7 Ways to Promote Your YouTube Channel

If you have decided to create a YouTube channel, you need to find the best ways to promote it. After all, if it is not being promoted, people aren’t going to know about it, and you will be simply wasting your time because you won’t be making any money.

The real reason why teenagers smoke is not addiction, it’s weight loss

Shunning popular beliefs that people smoke cigarettes because they’re addicted to the nicotine, a recent study shows that among teens who are frequent smokers, 46% of girls and 30%of boys smoke to control their weight.

HOW TO BUILD MUSCLE AND STRENGTH WITHOUT LIFTING WEIGHTS

Give yourself a break from all the heavy lifting and reap the muscle-building benefits of bodyweight exercise.

Who lives longest: meat eaters or vegetarians?

Our ability to live a long life is influenced by a combination of our genes and our environment. In studies that involve identical twins, scientists have estimated that no more than 30% of this influence comes from our genes, meaning that the largest group of factors that control how long a person lives is their environment.

How to Relieve Stress Through Music

Did you know there are simple, easy ways to tackle your stress – without spending a fortune? One of the best ways to relieve stress is through music; and we’ve got the science to back it up.


656