Avioane 100% electrice? Va incepe lucru abia în 2022 și cu o capacitate redusă

Deși mai multe companii protejează vehicule zburatoare cu motor electric, avioanele electrice mari sunt încă departe de a deveni realitate în aviația civilă. Pe de altă parte, mai multe țări discută deja un termen pentru a interzice comercializarea mașinilor  care folosesc combustibili convenționali, cum ar fi benzina și motorina. Ideea este de a reduce sau de a opri emisiile de dioxid de carbon din vehiculele terestre.

Cu toate acestea, când vine vorba de aeronave, utilizarea bateriilor electrice este o problemă mult mai complicată.

Bateriile electrice pot adăuga până la 30 de ori mai multă greutate



Este mult mai posibil să se creeze taxiuri cu aer electric care să poată transporta până la 4 pasageri în călătorii scurte în același oraș decât avioanele  care traversează oceanele cu zeci de oameni la bord.

Acest lucru se datorează faptului că combustibilul convențional pentru aviație conține de aproximativ 30 de ori mai multă energie pe kilogram decât cea mai avansată baterie litiu-ion disponibilă astăzi.

Cel mai mare avion din lume, Airbus A380, poate transporta 600 de pasageri până la 15.000 de kilometri într-un singur zbor. Pentru a menține aceeași performanță prin înlocuirea rezervoarelor de combustibil cu baterii electrice, aceste baterii vor cântări de 30 de ori mai mult decât combustibilul folosit în prezent de aeronavă. Asta înseamnă că Airbus nu ar coborî niciodată.

Și mai avem o altă problemă, deoarece combustibilul convențional este consumat pe măsură ce avionul călătorește, ceea ce îl face mai ușor. Acest lucru nu se întâmplă cu bateriile electrice.

Noi soluții pe drum

Cu utilizarea limitată a bateriilor electrice, datorită greutății, calea este de a căuta soluții alternative.

Compania israeliană Eviation a creat un avion prototip care utilizează baterii electrice și are un concept nou de design care îmbunătățește modul în care sistemul de propulsie este integrat în structura aeronavei. Chiar și așa, avionul, numit Alice, nu poate transporta decât nouă pasageri, și cel mult o mie de kilometri. Alice poate începe să lucreze din 2022.

Există, de asemenea, proiectul E-FanX, care este dezvoltat de Airbus, Rolls-Royce și Siemens, care abordează utilizarea motoarelor cu turbofan curente împreună cu noile sisteme de acționare electrică.

Proiectul E-Fanx prevede introducerea de zboruri cu până la 100 de pasageri în anii 2030.

Întrucât aviația reprezintă în prezent doar 2-3% din emisiile globale de CO2, nu ne putem aștepta ca această imagine să se schimbe în curând.



 
 


Taguri: electrice, avioane
 



Mai multe noutati


335
Loghin and regist
Category
Mai multe
Vezi mai multe categorii... Soroca.in
Auto
Totul despre transporturi
Noutati din Filme
Totul ce detine de filme
Noutati din Tara
Noutati din satele și orașele din Moldova Soroca.in
Noutati din Muzica
Noutati despre muzica,artisti
Top Facute De Lume
Lucruri interesante facute de om
Mori de ras
Rade si tu cu noi
TV & Radio
Curiozităţi
Multe lucruri interesante
Jocuri
Noutati pentru jucatori
Showbiz
Showbiz artisti,actori....
Stiri Externe
Soroca.in
Persoane Stranii
Ceva ce o persoana normala nu poate face
Интересное
Все возможное и не возможное
Tehnologie
Noutati din Lumea digitala Soroca.in
Animale
Totul despre animale