Afla acum ce nu stiai despre, Bauturi energetice

Bauturile energetice au in general compozitia lor, pe langa carbohidrati:

- Taurină: este un aminoacid care participă la funcții fiziologice importante, cum ar fi excreția rapidă a produselor toxice din organism. Efectele pe termen lung ale consumului nostru asupra sănătății noastre nu sunt bine cunoscute.

- Glucoronolactona: este un carbohidrat care are funcție de detoxifiere și ajută la metabolizarea substanțelor.


- Cofeina: accelerează cogniția, reducând oboseala și crescând trezirea.

- Inozitol: Acest izomer al glucozei previne acumularea de grăsime în ficat și îmbunătățește comunicarea, memoria și inteligența creierului.

- Vitamine: principalele găsite în băuturile energizante sunt niacina, B6, B12, riboflavina și acidul pantotenic. Prezența sa este legată de înlocuirea dozelor recomandate.

Din combinația acestor componente rezultă o băutură plăcută pe gust și care oferă energie și lipsă de somn pentru diverse activități: de la ore suplimentare la studiu până la o mai mare dorință de a se bucura de o petrecere. Un singur produs poate garanta aceste efecte până la trei ore, în funcție de corpul persoanei. Astfel, nu este dificil să înțelegem de ce consumul său, între 2006 și 2010, a crescut cu peste 300%, potrivit Asociației braziliene de băuturi răcoritoare și băuturi nealcoolice (ABIR).

În ciuda acestor efecte, băuturile energizante trebuie consumate sporadic și puțin, deoarece maschează oboseala individului, provoacă insomnie și pot crește semnificativ ritmul cardiac. În plus, niveluri foarte ridicate de cofeină pot declanșa convulsii epileptice, accident vascular cerebral și chiar moarte. Băutura este de asemenea capabilă să accelereze pierderea de calciu și magneziu a organismului, rezultând crampe și, pe termen lung, osteoporoză; și are o putere mare de dependență, ceea ce poate fi o problemă semnificativă.

Ingerate sau amestecate împreună cu băuturi alcoolice, aceste băuturi pot provoca deshidratare, deoarece cofeina și alcoolul sunt substanțe diuretice. Acest amestec poate intensifica, de asemenea, efectele alcoolului, dar mascând beția lor, deoarece persoana se simte mult mai puțin somnolentă decât s-ar întâmpla de obicei. Acest lucru permite persoanei să aibă probleme să bea prea mult, creând o tendință mai mare de comportament riscant.

Având în vedere cele de mai sus, sfatul este: nu consumați niciodată mai mult de două conserve de energie într-o singură zi și evitați amestecarea acestei băuturi cu alcoolice. Dacă o faceți, setați cu înțelepciune cantitatea maximă de substanțe pe care o veți lua în prealabil și îndepliniți acest angajament, consumând multă apă la intervale. În această situație, nu conduceți!

Femeile însărcinate nu ar trebui să folosească niciodată băuturi energizante, deoarece acest lucru poate duce la avort sau la nașterea unui copil cu greutate mică la naștere.



 
 


Taguri: Bauturi energetice, afla acum
 



Mai multe noutati


304
Loghin and regist
Category
Mai multe
Vezi mai multe categorii... Soroca.in
Auto
Totul despre transporturi
Noutati din Filme
Totul ce detine de filme
Noutati din Tara
Noutati din satele și orașele din Moldova Soroca.in
Noutati din Muzica
Noutati despre muzica,artisti
Top Facute De Lume
Lucruri interesante facute de om
Mori de ras
Rade si tu cu noi
TV & Radio
Curiozităţi
Multe lucruri interesante
Jocuri
Noutati pentru jucatori
Showbiz
Showbiz artisti,actori....
Stiri Externe
Soroca.in
Persoane Stranii
Ceva ce o persoana normala nu poate face
Интересное
Все возможное и не возможное
Tehnologie
Noutati din Lumea digitala Soroca.in
Animale
Totul despre animale