Originea vinului și importanța sa în sănătate.

Băutură de mare importanță istorică și religioasă, vinul este considerat de experți ca un aliat al sănătății, ajutând la prevenirea diferitelor boli.

Vinul este o băutură alcoolică făcută prin fermentarea sucului de struguri. Pentru experți, băutura a venit din întâmplare, poate un pic de piure de struguri uitat într-un recipient care după un timp a suferit efectul fermentației.

Practic, există două tipuri de vinuri: alb și roșu . Diferențierea constă în fructele alese pentru obținerea băuturii și procesul utilizat. La fabricarea vinului roșu se folosesc struguri negri sau roșii și este necesar să se contacteze sucul cu pielea strugurilor pentru a da culoare și aromă băuturii. La fabricarea vinului alb se folosesc struguri albi sau roșii, dar în acest caz, pielea de struguri nu poate intra în contact cu băutura.

Vinul are o importanță religioasă și istorică deosebită. Un exemplu în acest sens este marea valoare simbolică a băuturii în creștinism , deoarece la Cina de Taină vinul a reprezentat sângele lui Hristos. Băutura a venit chiar înainte de a scrie, trecând prin diferite civilizații, precum cele din Egipt și Grecia.

Aliat de sănătate

Pe lângă faptul că este o băutură drăguță, vinul este excelent și pentru sănătate. Cercetări recente spun că consumul unu-doi pahare de vin pe zi reduce riscul de boli de inimă , cauzând atac de cord și alte boli. Acest lucru se datorează faptului că în vin există prezența polifenolilor, care au proprietăți antioxidante , reducând acțiunea radicalilor liberi care sunt legați de diverse boli, precum cancerul , stresul , îmbătrânirea etc.



 
 


Taguri: vinul, Originea vinului, importanța în sănătate
 



Mai multe noutati


405