Avertismentul teribil al medicilor. Ce trebuie să știi înainte să mănânci castraveți murați

Persoanele sanatoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare. In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Castravetii murati au putine calorii, au o incarcatura glicemica mica si contin caroten, acid folic si calciu. Persoanele care sufera de hipertensiune arteriala trebuie sa-i consume in cantitati mici si sa-i spele de sare inainte de masa.

“In procesul natural de fermentatie nu doar ca se produc vitamine, ci se biodisponibilizeaza mineralele si fibrele alimentare din castraveti. Vitaminele naturale existente in castraveti nu sunt distruse, deoarece produsul nu este tratat termic”, potrivit doctormenci.ro.

Castravetii in saramura se pastreaza intr-un loc intunecos si uscat, la temperaturi de 10-15 grade, pentru a se declansa procesul natural de fermentatie acido-lactica. Castravetii murati pot fi consumati ca atare, intre mese, sau ca garnitura la mancarurile din carne ori legume, precum fasole, mazare, naut, linte, soia.

Muraturile asortate din conopida, varza alba si rosie, gogonele, castraveti, ardei iuti, morcovi si usturoi se recomanda persoanelor sanatoase, alaturi de diverse feluri de mancare din carne, deoarece usureaza digestia.

TE POATE INTERESA SI: Legătura nebănuită dintre varza murată și apariția cancerului

Legătura nebănuită dintre varza murată și apariția cancerului: doctorii sunt uimiți – Murăturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentaţie acido-lactică în timpul căreia se generează diferite substanţe biologic active, cum ar fi vitamine, acid lactic etc.

Sub influenţa microflorei de fermentaţie acestea capătă valoare nutriţională deosebită, devenind practic alimente funcţionale probiotice. Alimentele probiotice îmbunătăţesc digestia, stimulează detoxifierea şi întăresc sistemul imunitar.

Varză murată lupta împotriva cancerului

Se ştie că broccoli, varză şi conopidă sunt alimente excelente care ajută la prevenirea cancerului. Un studiu finlandez a arătat că varza murată are chiar mai multe proprietăţi în lupta împotriva cancerului. S-a constatat că prin intermediul procesului de fermentaţie, izotiocianatii joacă un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism.

De asemenea, s-a constatat că glucozinolatii din varză murată ajută la activarea enzimelor antioxidante naturale şi flavonoidele protejează pereţii arterelor de daunele oxidative, potrivit doctorulzilei.ro.

S-a dovedit că varza este o sursă excelenţă de vitamina U, care poate ajută la vindecare ulcerului peptic. Sucul de varză crudă s-a dovedit că reprezintă un tratament eficient pentru ulcerul peptic, iar varza murată reprezintă o altă sursă de vitamina U.

Varza murată este o bună sursă de vitamina C: De-a lungul istoriei, varza murată a fost considerat un aliment necesar în călătoriile de lungă durată, deoarece ajuta echipajul să nu se îmbolnăvească de scorbut – o boală teribilă cauzată de o deficienţă de vitamina C. S-a constatat că o porţie de varză murată în fiecare zi asigură necesarul de vitamina C de care o persoană are nevoie.

Varza murată este un tratament tradiţional pentru ulcer: s-a dovedit că varza este o sursă excelentă de vitamina U, care poate ajuta la vindecare ulcerului peptic. Sucul de varză crudă s-a dovedit că reprezintă un tratament eficient pentru ulcerul peptic, iar varza murată reprezintă o altă sursă de vitamina U.

Varza murată este un aliment probiotic: procesul de acid lactic, care păstrează varza murată, este îmbogăţit cu puteri probiotice. Astfel, varza murată este un aliment plin cu probiotice sănătoase.

Combate anemia! Varza murata contine: vitamine din complexul B, magneziu, acid folic, potasiu, fier si iod. Are efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. Consumul constant de varza murata stabilizeaza si trateaza oscilatiile de tensiune arteriala.

Întărește sistemul imunitar – varza murata este mai bogata in vitamina C decat varza in stare proaspata, ofera protectie antioxidanta si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Acum in aceasta perioada a gripei, este cu atat mai recomandat consumul de varza murata…

Slăbește! Este unul dintre putinele alimente ce are calorii „negative”: cu cat mananci mai multa varza, cu atat slabesti mai mult. In plus, regleaza digestia si ajuta la detoxifierea organismului.



 
 


Taguri: Ce trebuie să știi, castraveți murați, Avertismentul teribil, al medicilor, înainte să mănânci
 



Mai multe noutati


348