A mâncat un ardei iute mic în fiecare zi – efectele i-au uimit până și pe medici

Bine de știut pentru fiecare dintre noi – De-alungul timpului, ardeii iuți și-au câștigat renumele de aliment terapeutic. Studii desfășurate în Statele Unite ale Americii și Australia au arătat că această legumă previne multe boli cardiovasculare, vindecă anumite afecțiuni ale stomacului și intestinelor.

Originar din America Centrală și de Sud, ardeii iuți s-au răspândit în întreaga lume cu ajutorul navigatorilor spanioli și portughezi. Au un gust specific dator ingredientului special numit Ardeiul iute are gustul specific datorita unui ingredient special numit capsaicină.

Cantitatea de capsaicină determină gradul de iuțeală al ardeilor. Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât ardeii sunt mai iuți. Îți place mâncarea iute sau picantă? Poți consuma ardei iute la fiecare masă. Vezi mai jos cele mai importante beneficii…

Pierdere în greutate
Alimentele iuți accelerează procesul de pierdere în greutate.

Cercetătorii au demonstrat că substanța care determină nivelul de iuțeală – capsaicina – ajută organismul să ardă mai multe calorii.

Prevenirea cancerului
Se crede că această capsaicină poate distruge celulele canceroase. Ardeiul iute vă ferește de răceli și previn, de asemenea, accidentele vasculare cerebrale (AVC) și obezitatea.

Îmbunătăţeşte sănătatea inimii
S-a demonstrat că ardeii iuţi pot reduce nivelul colesterolului şi nivelul de trigliceride. De asemenea, pot previni formarea cheagurilor de sânge. Țările care folosesc ardeiul iute în abundenţă au o rată mai scăzută a bolilor de inimă.

Hipertensiune
Ardeiul iute poate scădea tensiunea arterială și poate relaxa vasele de sânge.

Managerul furiei
Alimentele iuți sau picante stimulează producerea de serotonină – hormonul responsabil pentru starea de bine. Este un remediu eficient și pentru depresie.

Ameliorează inflamațiile
Datorită capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietăți anti-inflamatorii. Capsaicina blochează eficient anumite substanțe asociate cu procesele inflamatorii din corp. Consumul regulat de ardei iute poate fi o modalitate de prevenție excelentă a artritei.

Ameliorează durerea
Potrivit noilor cercetări în domeniu, ardeiul iute poate reduce în mod eficient durerea cauzată de artrită, psoriazis și neuropatia diabetică.

Îmbunătățește digestia
Potrivit medicinei Ayurveda, gustul iute stimulează apetitul și îmbunătățește digestia. Alimentele care sunt digerate corect oferă organimsului nutrienții și energia necesară. Alimentele digerate greșit produc toxine. Digestia este esențială pentru sănătatea noastră, prin urmare aceste proprietăți ale ardeilor iuți sunt foarte importante.

Previne cancerul de prostată
Studiile referitoare la cancerul de prostată arată că capsaicina poate distruge în mod eficient celule canceroase. În urma unei terapii de 4 săptămâni, capsaicina a stopat multiplicarea celulelor canceroase, iar tumorile au fost reduse în mod semnificativ în cazul majorităţii testelor.

Este recomandată administrarea unei cantități de 400 mg de capsaicină de 3 ori pe săptămână, pentru a preveni cancerul de prostată.

Previne ulcerul de stomac
Pentru o perioadă lungă de timp s-a crezut că alimentele iuţi pot cauza ulcerul de stomac. În prezent, s-a confirmat că ardeiul iute nu cauzează ulcer, ba dimpotrivă, previne apariţia lui. Distruge bacteriile nocive şi stimulează secreţia de sucuri gastrice cu rol preotector.

Vă plac ardeii iuți? Cât de des îi consumați?



 
 


Taguri: până și pe medici, A mâncat, Mic, în fiecare zi, un ardei iute, efectele i-au uimit
 



Mai multe noutati


361