Uleiul de par: da sau ba? Trei motive pentru care e bine sa il folosesti!

Indiferent de anotimp, parul are nevoie de ingrijire zilnica. Electrizarea, lipsa volumului, varfurile despicate si aspectul deteriorat sunt cele mai comune probleme cu care femeile se confunta atunci cand vine vorba despre podoaba capilara – iata cum pot fi combatute aceste probleme prin folosirea banalului ulei de par.

 

Pentru a scapa de renumitele "bad hair days" e nevoie de ingrijire constanta, dincolo de programarea la salon. Alegeti cele mai potrivite produse tipului dumneavoastra de par, nu va fie teama sa intrebati chiar si cele mai banale detalii si, incercati, pe cat posibil, sa va acordati alimentatia cu obiectivele de ingrijire (par matasos si stralucitor)

Daca in articolele trecute am amintit despre beneficiile spumei de par, astazi vom vorbi despre uleiul de par. Va aminteste de ritualul de frumusete al bunicii? Nu picati in aceasta capcana. Uleiul de par, in formula moderna, e armata sigura impotriva electrizarii, dar si pentru hranirea podoabei capilare si obtinerea unui styling de efect. De obicei folosit in salon, uleiul poate fi usor integrat in rutina de frumusete de acasa pentru ca:

  • Accentueaza stralucirea firului si defineste stylingurile pe baza de volum. In momentul in care parul este uscat pe trei sferturi, aplicati ulei la varfuri si evitati radacinile. Uscati ca de obicei. Parul va capata stralucire si elasticitate si nu, nu va parea gras.
  • Imblanzeste si defineste buclele rebele. Aplicati-l, ca de obicei, dupa baie. Va crea o pelicula protectoare in jurul firului de par si il va mentine hidratat (marea problema a acestei texturi fiind faptul ca este foarte uscata).
  • Invinge electrizarea si zilele cu "bad hair". Folositi-l ca pe un ser, incalzind una-doua picaturi in podul palmei si trecandu-le prin parul rebel.

Pe termen lung, utilizarea uleiului de par poate stimula cresterea, hidratarea scalpului, poate preveni aparitia matretii si albirea prematura. Cheia aplicarii uleiului de par e cantitatea pe care o folosim (daca e prea mult ulei vom incarca porii). Asa ca, doamnelor, nu puteti sti daca vi se potriveste sau nu, pana nu incercati.

Pentru ingrijirea parului, se poate folosi atat un ulei de par din comert, cu o formula special conceputa pentru tipul de par (pentru par degradat, pentru par vopsit, pentru par decolorat), dar si un ulei 100% natural.

Dintre uleiurile naturale, cele mai recomandate pentru ingrijirea zilnica a parului sunt: uleiul de argan, uleiul din samburi de strugure, uleiul de jojoba. Asta pentru ca aceste uleiuri au o textura usoara, care nu incarca firul de par, desi il hidrateaza in profunzime.

Uleiurile naturale pot fi folosite, de asemenea, si pe post de masca de par, atat ca atare, cat si in asociere cu alte ingrediente la fel de sanatoase si benefice pentru par. De pilda, uleiul de jojoba poate fi aplicat, dupa ce este incalzit putin, pe post de masca de par, iar apoi lasat sa actioneze peste noapte. Dimineata, uleiul se indeparteaza prin samponare si clatire abundenta, iar apoi parul se usuca ca de obicei. Se va observa ca parul a capatat atat volum impresionant, cat si o stralucire aparte.



 
 


Taguri: Trei, care, da, bine, Ba, Sau, Uleiul, Motive, pentru, de par
 



Mai multe noutati


361