La ce riscuri te expui cand porti gene false

Folosirea genelor false pe perioade scurte, cum ar fi o ocazie speciala, precum si pe perioade indelungate, in cazul genelor false purtate zilnic, poate cauza o serie de afectiuni oculare.

 

Exista mai multe tipuri de gene false, insa cele la moda acum sunt genele semipermanente, cunoscute si sub denumirea de gene fir cu fir sau extensii de gene. Acestea sunt facute din materiale sintetice, precum si din par natural de nurca. Bineinteles, cele din par de nurca sunt mai scumpe decat genele false sintetice. Genele semipermanente sunt aplicate de un tehnician specializat, care lipeste, intre genele tale, fir cu fir, genele false. Astfel, la final, in functie de indemanarea tehnicianului, poti obtine un aspect foarte natural al genelor. Aceste gene necesita intretinere, fiind nevoie de reaplicarea lor o data la cateva saptamani.

Pe de alta parte, exista si genele false de unica folosinta, care se aplica odata cu machiajul si sunt inlaturate in timpul demachierii. Aceste gene pot fi sub forma de banda, dar si sub forma de buchetele de cate 3-4 fire. Genele false de unica folosinta pot fi aplicate atat de un make-up artist, cat si de tine, daca ai putina indemanare.

In ceea ce priveste riscurile, ambele tipuri de gene false, atat cele semi-permanente, cat si cele de unica folosinta, sunt considerate la fel de periculoase de catre specialistii in oftalmologie.

Riscurile pentru sanatate la care te expui folosind gene false

Alergii – poti dezvolta o reactie alergica la lipiciul folosit, la solutia folosita pentru indepartarea genelor, precum si la materialul din care sunt confectionate acestea. Blefarita alergica este una dintre afectiunile care apar in urma purtarii genelor false. Aceasta este o reactie alergica care se manifesta prin inflamarea severa a pleoapei ochiului.

Persoanele alergice au sanse mai mari sa se confunte cu asemenea probleme, insa alergiile pot aparea si la persoanele care nu prezinta un fond alergic. Daca stii ca esti alergica, insa totusi vrei neaparat sa iti pui gene false, asigura-te ca folosesti un lipici hipoalergenic, pentru a reduce riscurile.

 

Похожее изображение

Infectii oculare – bacteriile si murdaria pot fi prinse in genele false, cauzand infectii virale sau fungice ale ochiului. Keratina bacteriana (n.r. inflamarea corneei) a fost, de asemenea, asociata si cu purtarea de gene false semi-permanente, nu numai cu purtarea lentilelor de contact.

Caderea propriilor gene – greutatea genelor false pune presiune pe foliculii genelor tale naturale, ceea ce inseamna ca, treptat, genele tale pot cadea – acest fenomen poarta denumirea de alopecie de tractiune.

In concluzie, specialistii in oftalmologie ne recomanda sa evitam purtarea genelor false, pentru a reduce riscurile la care ne expunem cu buna stiinta.

Daca totusi porti asemenea gene false, asigura-te ca folosesti un lipici hipoalergenic, pentru a preveni o reactie alergica. De asemenea, respecta regulile ce tin de igiena, curata-le dimineata si seara si renunta la mascara.

In cazul in care ai cazut pe ganduri si te tenteaza sa renunti la ideea de a purta gene false, trebuie sa stii ca exista o serie de solutii naturale pentru ca genele tale sa fie mai dese si mai frumoase. De pilda, uleiul de ricin, aplicat cu o perie de rimel veche (curatata foarte bine), poate face minuni cu genele tale.



 
 


Taguri: Te, la, Cand, ce, False, expui, riscuri, porti, Gene
 



Mai multe noutati


335