Acest condiment oriental distruge bacteriile, de aceea în medicina chineză este utilizat pentru tratamentul diferitelor infecții și ca un antiseptic.
- Reduce inflamațiile
- Previne apariția cancerului
- Tratează aciditatea
- Medicament pentru inimă
- Tratament anti-aging
- Previne şi suprimă boala Alzheimer
- Protejează funcţiile hepatice.
O combinaţie foarte simplă, puternică din punct de vedere terapeutic este cea din turmeric şi miere. Pune o lingură de turmeric şi 100 gr. miere şi lasă amestecul la frigider. Cei care suferă de alergii mai pot adăuga şi suc de lămâie. Iar pentru a creşte eficienţa turmericului adaugă o linguriţă de piper negru măcinat.
Cum se consumă
Se poatea bea ca un tonic, amestecând o linguriţă din compoziţie cu o cană de apă călduţă. La primele simptome de răceală se bea o dată la două ore, trei zile. De regulă, după 3 zile de tratament simptomele dispar.
Potrivit medicilor tibetani turmericul cu miere se consumă:
- Înainte de masă, pentru gât şi plămâni;
- În timpul mesei, pentru sistemul digestiv;
- Dupăî masă pentru colon şi rinichi.
Contraindicaţii
Acest remediu poate avea efect de reducere a tensiunii arteriale şi a nivelului de zahăr în sânge, de aceea cei care suferă de hipotensiune sau diabet e bine să consulte un medic înainte de a folosi turmericul.