Atunci când ne îndrăgostim auzim expresii ca fluturi în stomac sau călcâie aprinse, însă nimeni nu pomenește despre ce se întâmplă în creier care transmite mai departe semnale către stomac.
Dragostea este văzută doar ca un fenomen emoțional, însă neurologia și fiziologia creierului joacă un rol extrem de important în dezvoltarea relațiilor pe termen lung. Cheia pentru a construi o relație puternică și pentru a dezvolta iubirea care durează este în creierul tău.
Fisher și Brown, în studiile lor despre dragoste pe termen lung, au efectuat scanări multiple ale creierului pe sute de oameni în diferite stări de dragoste și angajament.
Ceea ce au descoperit a fost că, atunci când un cuplu este într-o relație fericită pe termen lung, trei regiuni particulare ale creierului lor devin active:
Regiunea creierului legată de empatie.
Regiunea creierului este legată de controlul stresului și emoțiilor proprii.
Regiunea creierului este legată de iluzii pozitive. Această zonă asociată cu iluzii pozitive se numește cortexul prefrontal ventromedial. Este regiunea în care procesăm judecata. Când suntem critici în legătura cu ceva, de aici provine din creierul nostru.
Știi ce se întâmplă cu acea regiune când suntem într-o relație de iubire?Activitatea în domeniu scade.
Creierul nostru alege să suspende procesarea judecății negative atunci când ne simțim îndrăgostiți și susținuți de partenerii noștri.